Hva er viktig å tenke på i møte med en investor?

Ofte må gründere få kontakt med en investor på grunn av kapitalbehov, og når man har fått funnet en investor som kan være den rette for din bedrift er første steg å presentere sin forretningsidé. Det er derfor viktig at gründeren har tenkt nøye gjennom spørsmål som kan komme i forbindelse med forretningsidéen. For en investor er det like viktig å se at gründer har stålkontroll på detaljene og aspektene rundt idéen sin som engasjementet.

Før du skal presentere din idé til en investor må du derfor ha tenkt over om forretningsidéen er forståelig og at du virkelig tror på den, at idéen enten dekker et behov eller løser et problem, hvordan er markedet og hvem består teamet av.

Hva en investor legger vekt på vil variere ut fra hvilken type investor du møter, men du vil alltid ha dårlig tid til å overbevise en investor om at de må satse på akkurat din idé.

Hva er det viktigste når du skal formidle forretningsidéen?

  • Hvem er målgruppen?
  • Hvilke kundebehov skal bedriften dekke med sitt produkt/tjeneste?
  • Hva er det som er unikt og som skiller produktet/tjenesten fra konkurrentene?
  • Hvordan skal du tjene penger og hva er potensialet?

 

Inkubator Salten har et team av rådgiverne som kan hjelpe deg i prosessen fra å konkretisere forretningsidéen til møte med en investor. Rådgiverne har et stort nettverk med ulike industrier og fagområder som kan være til hjelp for å finne en potensiell investor. I Kunnskapsparken Bodøs lokaler finner du også flere investorer. Vi kan være med på forberedelser i forkant av møtet, og kan etter ønske også være med på møtet. Erfaringen og kompetansen rådgiverne har med hva investorer ser etter når de skal investere kan hjelpe bedriften med hva de skal fokusere på. For å tiltrekke de rette investorene til din bedrift kan vi utforme investorprospekt.