Møt en inkubatorbedrift: Trash Sensor

Hvem er du?

Jeg heter Jacob Fjelberg, er 19 år gammel og kommer fra Bodø. Jeg er daglig leder i bedriften Trash Sensor.

 

Hvordan havnet du i inkubatoren?

Trash Sensor har vært med i Inkubator Salten siden august 2018. Etter å ha vært en ungdomsbedrift på Bodø Videregående skole, var det å bli med i et slikt gründermiljø en naturlig overgang til næringslivet for Trash Sensor. Vi ble kjent med Inkubator Salten gjennom deltagelse på Gnist Gründeruke i 2017!

 

Hvordan ser en vanlig dag ut for deg?

For oss finnes det ingen vanlige dager! Dagene går til mye arbeid med videreutvikling av Trash Sensor. Dette innebærer blant annet å jobbe med produktutvikling, markedsføring, nettverksbygging og kompetansebygging. Siden jeg studerer på Nord Universitet, blir det mye arbeid med bedriften også på kveldstid!

 

Har du noen tips til de som vil starte egen bedrift?

Mitt tips til de som vil starte egen bedrift er å bare hive seg ut i det og gjøre det!

 

Hva er det beste med å være gründer?

Noe av det beste med å være gründer er å kunne skape noe eget og kunne bestemme egen arbeidshverdag. I tillegg vil jeg trekke frem alle de flotte folkene man møter i prosessen!

 

Hva inspirerte deg til å starte egen bedrift?

Trash Sensor UB ble kåret til Nordlands beste ungdomsbedrift på Fylkesmessa i mars 2018. Dette gjorde at vi ble kåret til en av de 19 beste ungdomsbedriftene i Norge og at vi fikk delta på NM for UB på Lillestrøm i April. Søken etter nye utfordringer og utvikling etter endt skoleår gjorde at vi valgte å videreføre ideen etter sommeren. Så vi laget et selskap og ble med i Inkubator Salten!