Inkubatorbedrift vant pris for verdens beste turistapp

Det er med stolthet og glede vi kan melde om at Bædi & Børdi er en av årets vinnere i World Summit Awards. De har vunnet pris i kategorien Culture & Tourism. Av over 400 nominerte fra 104 land står nå 40 vinnere, fordelt på åtte ulike kategorier, fra 26 ulike land igjen. Bædi & Børdi som den eneste kandidaten fra Norge.

Linda Skipnes Strand, en av gründerne og daglig leder i Bædi & Børdi forteller at det er en stor ære å være en av vinnerne i World Summit Awards.

«Det å få en slik anerkjennelse i en tidlig fase i vårt günderprosjekt gjør oss ekstra motiverte for å jobbe videre med prosjektet og gjøre dette til en så bra løsning som mulig»

Bædi & Børdi er en av bedriftene med kontorplass i inkubator Salten. De har utviklet reiseguider i Norge for barn og har som mål å gjøre museum og lignende attraksjoner morsommere og mer attraktive for barn. Konseptet består av en app, spill, filmer med mer hvor barna møter de to rare og reiseglade figurene Bædi & Børdi.

Bædi er en geit som er veldig glad i fiskeboller, og hans trofaste reisefølge er fuglen Børdi som ikke kan fly. Med «Bædi-ballongen» kommer de seg overalt, og kan i så måte følge og guide barna over land, strand og fjell. Dette gjør de i en barnevennlig, visuell stil – samt ikke minst med sin særegne dialog og humor. Bædi & Børdi ser alltid det gøyale og interessante i nye steder, og har som formål å være barnas inspirerende og engasjerende turkamerater og reiseguider.

11. – 13. mars 2019 er teamet bak Bædi & Børdi invitert til WSA Global Congress i Cascais i Portugal for å motta prisen. World Summit Awards er en prisutdeling i regi av FN og Unesco som premierer digitale løsninger som gjør samfunnet bedre. Dette i tråd med FNs bærekraftmål. 180 land er representert i konkurransen.

Vi i Inkubator Salten gratulerer Bædi & Børdi så mye med prisen!