Alt som trengs er en idé

Ingrid Berg Sivertsen banket på dørene til Inkubator Salten i slutten av 2017 med sitt enkeltpersonsforetak. Siden da har Ingrid Oline blitt et AS med ansatte, lansert flere kolleksjoner, startet nettbutikk og nå nylig åpnet hun butikken «Ingrid Oline» på City Nord.

På spørsmål om hvordan det føles å ha åpnet egen butikk, sier hun med verdens største smil at det har føltes som et naturlig neste steg. Men det har ikke vært en dans på roser å komme hit;

– For 1 år siden vurderte jeg faktisk å slutte, men heldigvis ombestemte jeg meg. Det har vært hardt arbeid, jeg har hørt etter på hva markedet vil ha, lært mye om butikkdrift ved å ha en deltidsjobb i butikk ved siden av, og så har jeg vært tro til meg selv og egen stil.

Ingrid høster mye bra tilbakemeldinger fra kundene, noe som gjør at hun får ekstra motivasjon til å utvikle bedriften videre.

– Framover skal jeg bygge videre på produktseriene jeg har og få en større portefølje, med flere barneprodukter, plakater, sengetøy, skrivebøker, klær, hyttebok, strikkebøker med mer. Det er mange små nisjeprodukter som burde ha plass og som kunder leter etter. Jeg ser et marked for enklere konsulenttjenester der kunder kan komme inn i butikken og bestille bordkort, bilder, notatbøker og lignende på spesial bestilling.

Utfordringene for bedriften i tiden som kommer vil være å selge mengde, mener Ingrid.

– Særlig i butikken, for å få nødvendig omsetning. Og ikke minst ha ansatte i butikken til å møte den ulike etterspørselen som vi har.

I prosessen Ingrid har vært igjennom med å bygge bedriften, mener hun hjelpen hun har fått fra Inkubatoren er uvurderlig.

– Inkubatoren har hjulpet meg å knytte kontakter, sette opp møter med samarbeidspartnere, hjulpet meg å organisere, legge strategier, samt knytte meg til min nåværende mentor Ingrid, gründeren av Blafre. Videre skal jeg sammen med min rådgiver Carina i inkubatoren jobbe med strategien videre. Jeg anbefaler alle som går med en idé eller jobber med utviklingsprosesser, å ta kontakt med Inkubator Salten. Det vil gi deg gode kontakter og nettverk. Alt som trengs er en feeling eller idé helt i begynnelsen.

Rådgiver Carina Rist, i Inkubator Salten som har bistått Ingrid det siste 1,5 året, er imponert over hva Ingrid har fått til på kort tid.

– Ingrid er en målrettet gründer med klare tanker på hva hun vil, samtidig som hun er åpen for innspill, råd og veiledning. Ikke bare designer og produserer hun fantastiske bærekraftige produkter, men hun formidler også et viktig budskap om å handle mer miljøvennlig gjennom sitt konsept. Hun er en historieforteller, som inspirerer, påvirker og gjør en forskjell i det samfunnet vi lever i. Rett og slett et friskt pust i handelsstanden.Det er svært givende å få ta del i hennes gründerreise. Ingrid er et arbeidsjern, og kan få til det hun vil med sitt talent. Jeg gleder meg til å følge henne videre.