Langt høyere overlevelsesrate blant bedrifter i Inkubator Salten

Å overleve som nyetablert bedrift kan være vanskelig. I følge SSB overlever under én av tre bedrifter de første fem årene etter oppstart, mens over to tredjedeler dør ut før den tid. For at gründere og oppstartsbedrifter skal skape langsiktige verdier må de overleve. Bedriftene i Inkubator Salten gjør i langt større grad det.

Foto: Bodø i vinden

Blant nyetablerte bedrifter i Norge overlevde kun i underkant av halvparten det første året. Det tredje året var om lag av én tredjedel i live, mens under 30 prosent overlevde de første fem årene etter etablering.

De første årene i en oppstartsbedrift krever mye, både tid og energi. I tillegg er det ofte avgjørende at bedriftene i Inkubator Salten har i snitt hatt langt bedre overlevelsesrate enn norske bedrifter som helhet. Både etter første og tredje år var om lag tre av fire bedrifter i live, mens over 65 prosent av bedriftene var i live også etter fem år.


Les mer om Inkubator Saltens resultater av 20 år med rådgivning for gründere og næringsliv i rapporten «Inkubator Salten – 20 år med innovasjon og nyetablering»

Last ned rapporten her.


Forrige
Forrige

Inkubator Salten søker mentorer!

Neste
Neste

20 år med innovasjon og nyetableringer